RM Seite drucken (öffnet Druckansicht in einem neuen Fenster)
interner Link zur Starseite  Home actual

Il Museum Regiunal Surselva resta serraus entochen mardis ils 22 da fevrer 2021.

Die Zeit für Geselligkeit wird zurückkehren, ganz bestimmt!

Mit diesem Fotogruss aus unserer aktuellen Sonderausstellung wünschen wir Ihnen beste Gesundheit und freuen uns, Sie bald wieder bei uns begrüssen zu dürfen.

Foto: Alfons Maissen. Marend (als Gemeinwerklohn) für die Stallbaugruppe, Aufbau Gaden in Cuolm la Casa, Brigels 1941. Das Marend wurde von den Töchtern des Bauherren zubereitet. Dicziunari Rumantsch Grischun 29391, Chur.

Auf Grund der aktuellen Corona Situation und den damit verbundenen Bestimmungen des Bundes, müssen wir leider die mira!cultura Führungen bis und mit  22. Februar 2021 absagen.

Danach starten hoffentlich die mira!cultura Ortsführungen in Zusammenarbeit mit dem Gästeprogramm von Surselva Tourismus  wieder in Vrin, Lumbrein, Vella, Pleif, Ilanz, Waltensburg/Vuorz, Breil/Brigels und Trun. So wird es möglich, jeden Tag eine andere Gemeinde und ihre Geschichten kennen zu lernen.

Fahren Sie kostenlos mit Postauto Graubünden auf den Linien Ilanz-Vrin und Ilanz-Obersaxen zu den Ausgangspunkten der Ortsführungen.

Nova collecziun da ceramica accessibla

Entochen tier l'avertura veis vus la pusseivladad da dar in'egliada sin nossa collecziun da ceramica.

Dr. Andreas Heege, che ha sin incumbensa dalla fundaziun CERAMICA Svizzra elaborau in inventari dalla vischala da ceramica, ei staus la stad vargada tier nus. La collecziun da ceramica dil MRS ei ussa sin la pagina d'internet dalla fundaziun CERAMICA.

Cheu ei la valetaziun dil posses da ceramica dil MRS: CERAMICA-Museen

e cheu tier singuls objects: CERAMICA-Datenbank

Exposiziun speciala "Fotografias dalla Surselva 1900 - 1950" cul curatur hospitont Guido Magnaguagno

Ina exposiziun da fotografias en treis casas. Rodund 350 fotografias da fotografs renommai dattan perdetga dad in miez tschentaner historia culturala dalla Surselva. Las treis tematicas veta purila, lavurs manualas ed architectura envidan da reflectar la cultura muntagnarda pleina da tradiziuns.

Las treis tematicas veta purila, lavurs manualas ed architectura envidan da reflectar la cultura muntagnarda pleina da tradiziuns. Ina tala reflexiun ei necessaria e fa bein al carstgaun modern.